311 Eläintenhoito

Semifinaali Finaali Tulokset

Maatalousalan perustutkinto
eläintenhoitaja

Taitaja2019 Joensuu, 311 Eläintenhoito
Kuva: Antti Varonen

Yleiskuvaus

Eläintenhoitaja hoitaa eläimiä erilaisissa eläinten hoitoalan yrityksissä sekä maatilayrityksissä. Hän hoitaa eläintä ja huolehtii sen hyvinvoinnista lainsäädännön ja hyvien eettisten tapojen mukaisesti. Hän huomioi työturvallisuuden ja kestävän kehityksen periaatteet.

Kilpailu on yksilökilpailu.

Osaamisvaatimukset

Kilpailija osaa hoitaa ja ruokkia eläimiä tuotantoeläin- ja pieneläintiloissa, käsitellä eläimiä ja pitää eläintilat siisteinä. Hän tunnistaa poikkeavasti käyttäytyvän eläimen ja osaa hakea apua.

Hän ennaltaehkäisee työssään tarttuvien eläintautien leviämistä ja tekee viikoittaiset eläinten kirjanpitoon ja hoitoon liittyvä kirjaukset. Hän osaa tehdä pieniä eläintilojen kunnostus- ja korjaustöitä sekä käyttää ja huoltaa päivittäisissä hoitotöissä tarvittavia koneita ja laitteita. Hän osaa toimia asiakaspalvelutilanteissa sekä hyödyntää tietotekniikkaa työssään ja tiedon etsinnässä.

Hän osaa käyttää henkilökohtaisia suojaimia, ottaa huomioon työturvallisuusnäkökohdat ja ylläpitää työkykyä sekä ottaa työssään huomioon toiminnan turvallisuuden ja vastuullisuuden sekä edistää kestävän kehityksen toimintatapoja.

Tutkintojen nimet, osaamisalat ja tutkintonimikkeet ovat tällä sivulla uusien tutkinnonperusteiden mukaisia (1.8.2018). Osaamisvaatimukset ja lajitehtävät ovat aikaisempien tutkinnonperusteiden mukaisia. Lisätietoja lajivastaavilta.


Taitaja-kilpailu mahdollistaa kilpailijoiden osaamisen kehittymisen ja osaamisen näyttämisen. Kilpailun aikana lajituomarit antavat kilpailijalle palautetta ja suorittavat tehtävien arviointia. Kilpailun aikana tuotetut esitykset ja ideat ovat vapaasti käytettävissä ja niitä saa joko sellaisenaan tai edelleen kehitettynä henkilö tai yritys ottaa käyttöön. Taitaja2019 -tapahtuma on semifinaaleista finaaliin pääosin julkisin varoin kustannettua ja sen aikana tuotetut materiaalit ovat  avoimesti käytettävissä ilman erilliskorvauksia.


Lajivastaavat

Taitaja2019 Joensuu, 311 Eläintenhoito, lajivastaava Sari Kolehmainen

Sari Kolehmainen
sari.kolehmainen@riveria.fi
050 576 5038

 

 

 

Mari Pukkila
Keuda, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä
mari.pukkila@keuda.fi
050 074 3997

 

 

Lajin päätuomari

Kari Melkas, Riveria

Lajiohjausryhmä

  • Niina Jeskanen
  • Sari Kokko, Nutrolin Oy
  • Sari Kolehmainen, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria
  • Kari Melkas, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria
  • Mari Pukkila, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda
  • Sari Turvanen, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Semifinaali Finaali Tulokset